حرفه ای ترین خدمات را از ما بخواهید
شرکت کیان تراش اسپادانا مفتخر است که با استفاده از تجهیزات روز دنیا، تیم حرفهای و سابقه طولانی در حیطه طراحی و ساخت انواع نورد و خدماتی مانند ماشینکاری، فرزکاری، جوشکاری و غیره سفارش مشتریان گرامی را بر عهده بگیرد و نتیجه را در اسرع وقت و با بهترین کیفیت تحویل بدهد.
طراحی و ساخت قطعات صنعتی یکی از نیازهای اساسی صنایع است که توسط مهندسان صنعتی و تیمهای فنی انجام میشود. این فرایند شامل مراحل تخصصی است که در طول آنها قطعات از مواد خام تولید میشوند. اما یک قطعه صنعتی از طراحی تا ساخت چه مراحلی را طی میکند؟ چه ابزارهایی برای طراحی و ساخت قطعات صنعتی لازم هستند؟ با ما همراه باشید تا اطلاعاتی در این زمینه به دست بیاورید.
مراحل اصلی طراحی و ساخت قطعات صنعتی از صفر تا صد
1. مطالعه و تحلیل نیازها:
در این مرحله تولید قطعات صنعتی، نیازهای مشتری یا مشخصات فنی قطعه مورد نظر توسط مهندسان طراح بررسی میشود. این شامل بررسی مشخصات فیزیکی، عملکردی، مقاومت، اندازهها و سایر الزامات قطعه است. اگر قطعه سفارشی قابل اجرا نباشد مهندسان ممکن است با تجزیه و تحلیل مورد راهکارهای جدیدی ارائه بدهند. گاهی نمونه خارجی قطعه مورد نظر با مهندسی معکوس بررسی و آماده ساخت میگردد.
2. طراحی مهندسی:
در این مرحله، طراحی قطعه صنعتی توسط تیم مهندسی صورت میگیرد. مهندسان با استفاده از نرمافزارهای طراحی سه بعدی مانند CAD قطعه را طراحی و مشخصات فنی آن را تعیین میکنند. در این مرحله جزئیات هندسی قطعه، ابعاد، جزئیات سطح، تحملها و سایر ویژگیها به دقت تعیین میشوند و نقشه قطعه کامل میگردد.
3. تجزیه و تحلیل طراحی:
در این مرحله، قطعه طراحی شده تجزیه و تحلیل میشود تا از نظر قابلیت ساخت، قابلیت تولید و سازگاری با فرآیند تولید و انتخاب مواد برای ساخت قطعه بررسی شود.
4. انتخاب فناوری تولید:
در این مرحله طراحی قطعات صنعتی، فناوریهای مناسب برای تولید قطعه تعیین میشوند. با توجه به مشخصات قطعه مورد نظر ممکن است از ماشینکاری، ریخته گری، پرینت سه بعدی و غیره استفاده شود.
5. تولید نمونه اولیه:
پس از تعیین فناوری تولید، قطعه به صورت نمونه اولیه تولید میشود. این نمونه برای ارزیابی عملکرد، دقت و مشخصات فنی قطعه استفاده میشود. در این مرحله ممکن است مهندسان بعد از ارزیابی نمونه اولیه تغییراتی برای بهینه کردن قطعه در آن ایجاد کنند. اگر مشکلی در کارایی قطعه وجود نداشته باشد قطعه برای تولید انبوه آماده است.
6. تولید انبوه:
پس از تأیید نمونه اولیه، تولید انبوه قطعات صنعتی آغاز میشود.در این مرحله همه تجهیزات صنعتی کارخانه استفاده میشوند تا قطعات تولید شوند.
7. آزمایش و کنترل کیفیت:
پس از تولید انبوه قطعات، آزمایشها و ارزیابیهای لازم برای اطمینان از کیفیت و عملکرد قطعات انجام میشود. تمام قطعات در این مرحله تستهای فیزیکی، شیمیایی، مکانیکی و غیره را میگذرانند تا از مطابقت آنها با استانداردها و مشخصات فنی لازم اطمینان حاصل شود.
8. نگهداری و خدمات پس از فروش:
پس از تحویل قطعات به مشتریان، خدمات پس از فروش مانند نگهداری، تعمیر و بازسازی قطعات ارائه میشود. این مرحله شامل تهیه دفترچه راهنما، ارائه قطعات یدکی و خدمات مشابه است.
بهترین روشهای ساخت قطعات صنعتی
در فرآیند ساخت قطعات صنعتی، از مجموعهای از فناوریها و روشهای پیشرفته استفاده میشود که باعث بهبود کارایی و دقت تولید میشوند. مهمترین روشهای ساخت قطعات صنعتی عبارتند از:
1. روش ریخته گری:
یکی از قدیمی ترین و مهم ترین روشهای تولید و ساخت قطعات صنعتی، ریخته گری است. در این روش دمای ماده اولیه آنقدر بالا میرود تا ماده به حالت مذاب در بیاید. سپس این مذاب در قالب ریخته میشود و به شکل نهایی قطعه در میآید. این روش فقط برای فلزات کاربرد ندارد و برای قطعات پلاستیکی نیز میتوان از آن استفاده کرد. معمولا از این روش برای ساخت قطعات سنگین و نیمه سنگین استفاده میشود.
2. روش نورد:
در این روش قطعه اولیه وارد دستگاه نورد میشود و بین غلتکها قرار میگیرد تا با توجه به نیاز قطر آن کم شود و به قطعه نهایی تبدیل شود.
3. آهنگری یا فورج:
این روش یکی از روشهای قدیمی و اقتصادی برای شکل دادن به فلزات است که با پتک یا چکش انجام میشود و قطعه را با حرارت دادن و ضربه به شکل نهایی در میآورد. این روش برای ساخت قطعات صنعتی که به دقت زیاد نیاز دارند مناسب نیست اما چون صرفه اقتصادی دارد برای قطعاتی که نیاز به ظریف کاری ندارند استفاده میشود.
5. ماشینکاری:
در ماشینکاری که بیشتر برای قطعات فلزی کاربرد دارد، برای رسیدن به شکل مورد نظر از قسمتهای مختلف قطعه اولیه براده برداری انجام میشود. معمولا قطعهای که به شیوه ریختهگری، نورد یا آهنگری تولید شده به عنوان قطعه اولیه ماشینکاری استفاده میشود. در این فرایند ابعاد قطعات دقیق تر و سطح آنها با کیفیت تر میشود. بیشتر دستگاههای این روش CNC یا برش لیزری دارند و به همین دلیل دقت کار در آنها بالاست.
فرایند ماشینکاری به روشهای مختلفی انجام میشود که از میان آنها ماشینکاری مکانیکی از همه شناخته شده تر است. در ماشینکاری مکانیکی از دستگاههایی مانند دستگاه جوشکاری، سنگ زنی، تراشکاری، بورینگ و فرزکاری استفاده میشود که هر کدام وظایف خاصی برای دقیق تر شدن قطعه دارند.
در شرکت کیان تراش اسپادانا برای مشخص کردن روش ساخت قطعات صنعتی یک تیم متخصص به بررسی قطعه سفارشی میپردازند و در صورت لزوم با استفاده از مهندسی معکوس تمام موارد مورد نیاز برای تولید قطعه در نظر گرفته میشود. سپس قطعه طراحی و ساخته میشود و با یهترین کیفیت به مشتری تحویل داده میشود. ما با تجهیزات به روز و تیم تخصصی قادریم تمام قطعات صنعتی مورد نیاز برای صنایع مختلف را تولید و عرضه نماییم. علاوه بر این ساخت قطعات سنگین و نیمه سنگین در این شرکت جزو اولویتهای ماست. کافیست برای اطلاعات بیشتر و سفارش با ما تماس بگیرید.
سوالات شما
ریخته گری، نورد، آهنگری یا فروج، متالورژی پودر، ماشینکاری و پرینت سه بعدی
مطالعه و تحلیل نیازها، طراحی مهندسی، تجزیه و تحلیل طراحی، انتخاب فناوری تولید، تولید نمونه اولیه